top of page
Sök
  • tomhok

En annorlunda Mexikoresa

Vision for All i Mexico januar 2024

Dette var min første tur med Vision for All og jeg var meget spændt på hvad turen ville bringe. Jeg var den eneste 1. gangs rejsende, samtidig var jeg eneste dansker på holdet. Jeg mødte 6 svenske, dejlige, inkluderende mennesker, jeg mødte dem alle for første gang i Amsterdam lufthavn. Jeg følte mig som en del af holdet allerede inden vi fløj videre til Mexico.

Vi var på turen 3 optikere og 4 assistenter.

Fra venstre optiker Trine Damgård, optiker Caroline Alvhamre, assistent Jan Söfting, assistent Tomas Håkansson, assistent Tina Nielsen, optiker Katarina Nielsen, assistent Thomas Skagerstedt


Turen til Mexico føltes lang, vi blev forsinket allerede i Amsterdam og nåede derfor ikke det næste fly i Mexico city, hvorfra vi skulle videre til Villahermosa i delstaten Tabasco. Da vi ankom til Mexico city og skulle igennem tolden, var alle vores kufferter og banankasser med briller allerede mærket til ekstra undersøgelse. Dette var ikke overraskende, derfor havde vi en forventning til at vi skulle betale for at få brillerne med videre til Tabasco. Sådan havde det været de andre gange Vision for All havde været i Mexico, men desværre blev det ikke sådan denne gang. Tolderne i Mexico city valgte at konfiskere brillerne og derefter startede forhandlingerne om at få dem tilbage.

Da vi forlod Tabasco 14 dage senere, var brillerne endnu ikke frigivet til Vision for All.

Det betød at rejsen blev anderledes end forventet. Der var heldigvis en rest af briller i Mexico fra tidligere ture. Derfor var det muligt at hjælpe 900 personer med i alt 1212 briller. Forventningen til turen var, at vi skulle have haft hjulpet ca. 2500 personer. Vi måtte desværre aflyse 5 arbejdsdage pga. mangel på briller.                                                

                          

En arbejdsstation for en optiker består af 4 plasticstole: 1 til tolken, 1 til klienten, 1 til udstyr og 1 til optikeren. Dette giver ikke den bedste arbejdsstilling, men det betyder ikke noget, når man ser glæden hos personerne man hjælper.


Vi kørte fra vores hotel om morgen, vi kørte mellem 30-60 min for at komme frem til den kirke eller tilstødende lokaler vi skulle arbejde i. Her sad folk oftest og ventede på os. For mig var det en meget speciel oplevelse første gang der blev flyttet kirkebænke for at vi kunne sætte vores arbejdsstationer op. Dette var dog naturligt for de mennesker vi kom for at hjælpe. Vi stillede vores arbejdsstationer op, og de briller vi havde, blev gjort klar, så det var nemt for de 4 assistenter at udlevere dem.        

Vi blev mødt med hjertevarme og taknemmelighed på en måde jeg sjældent har oplevet, både fra vores kontaktpersoner i Mexico, men også fra de mexicanere vi var kommet for at hjælpe. Der er ingen tvivl om, at Vision for All gør en forskel for de mennesker, vi denne gang havde mulighed for at hjælpe. Brillerne der blev udleveret kunne være en læsebrille, en afstandsbrille eller en brille med glidende overgang. Glæden var stor hos dem der fik en brille, dette var helt tydeligt selvom der ikke altid taltes samme sprog.

       

 De personer der var tilknyttet den kirke vi kom til, sørgede også for snacks, vand og frokost til os. Vi fik derfor spist dejlig mexicansk mad, vi fik bl.a suppe med store rejer, en hel fisk med salat, krydret kød på tacos. Oftest fik vi tortillas som tilbehør. Der var ingen tvivl om, at de lavede maden til os med alt det bedste de havde.

 

Mojarra med salat, det smagte helt fantastisk

            

Ville jeg gøre det igen hvis muligheden bød sig? JA!!


Vid tangenterna

Trine Damgård


Vill du läsa berättelsen i PDF-format?

Vision for All i Mexico januar 2024
.pdf
Ladda ner PDF • 443KB

228 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page